cut out the cap

Selfie vs Life

Fotografi den 21-08-13 kl. 17.51 #2Fotografi den 21-08-13 kl. 17.52 #2

For ikke så længe siden snakkede jeg med nogle søde piger der havde siddet i bus med en blogger, og de blev næsten helt chokerede, bloggeren var efter deres mening slet ikke lige så smuk i virkeligheden som på bloggen.

I en verden hvor førstehåndsindtryk er gået fra faktisk at være Første hånds (Håndtryk/Hilsen?) indtryk, til at i høj grad være hvad vi lige tjekker ud på internettet. Kan jeg godt forstå at vi så vidt som muligt prøver at forme den person vi er på internettet og sociale medier, til den person vi gerne vil være.

En blog må være den største platform af dem alle, for på en blog man kan vise udelukkende det man selv vil, hvor andre medier som facebook og instagram ofte også har billeder man ikke selv har taget eller kunne ha nogle kontrol over, andet end at “untagge” sig selv.
så derfor er koncentrationen af den persona man prøver at skabe på nettet også den helt del større og mere ekstrem, for der er ikke ligeså mange realitets billeder indimellem.

Her er det sjovt at gennemgå sine egne billeder om det så er på facebook eller en anden social platform. kigge på sine billeder og prøve at se dem med nye øjne, kigge på forskellen imellem de billeder du selv har taget, de såkaldte “selfies” og billeder andre folk har taget af dig.
Noget interesant jeg fandt ved at gøre dette, var at jeg identificere i meget højere grad med billeder andre havde taget af mig hvor jeg så lidt fjollet ud eller jeg smilede, hvor der billeder jeg selv havde taget slet ikke virkede som “mig” den pige med pæn makeup og mut fjæs, var ikke mig, det var Alice på internettet, og ikke Alice i virkeligheden.

1

  • du har så meget ret i det du skriver om billeder

    og iøvrigt er dit første billede bare super …

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

cut out the cap